flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судових процесів

10 червня 2022, 11:03

 До уваги учасників судових процесів

 

    На підставі статті 29 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»,у зв'язку з введенням на території України воєнного стану відповідно до Указу Президента України №64/2022 від 24 лютого 2022 року, керуючись статтею 26 Закону України "Про правовий режим воєнного стану", враховуючи рішення Ради суддів України №9 від 24 лютого 2022 року та рекомендації Ради суддів України від 02 березня 2022 року щодо роботи судів в умовах воєнного стану, Веселинівський районний суд Миколаївської області продовжує працювати у штатному режимі.

     Процесуальна діяльність суду не припинена та здійснюється розгляд всіх категорій  справ віднесених до його компетенції.

 Розгляд кримінальних справ здійснюється за обов'язкової участі прокурора та обвинуваченого, а також захисника у передбачених законом випадках.

 Учасники судових процесів мають можливість подати заяву про відкладення розгляду справ у зв'язку з воєнними діями та/або про розгляд справ у режимі відеоконференції за допомогою будь-яких технічних засобів, зокрема власних.
    В режимі відеоконференції зазначені вище справи розглядаються за наявності заяв учасників провадження про проведення судового засідання в режимі відео конференції.
Будь-які заяви учасників кримінального провадження, проваджень у цивільних справах та справах про адміністративні правопорушення (зокрема, про відкладення розгляду справ, про проведення відеоконференції, про надання згоди сторін цивільного процесу про розгляд справи без їх участі), мають бути викладені в письмовій формі та надіслані на офіційну електронну адресу суду:
inbox@vl.mk.court.gov.ua (за наявності електронного цифрового підпису);
через особистий кабінет в підсистемі «Електронний суд»; засобами поштового зв’язку (вул. Мозолевського, 36 смт. Веселинове Миколаївської області, 57001);
 Крім того,  судом здійснюється реєстрація та авторозподіл  справ та відповідних процесуальних документів, а також реєстрація та розгляд звернень громадян, адвокатських запитів та запитів на доступ до публічної інформації.

   Публічна інформація запитувачам Веселинівським районним судом надається, за виключенням інформації, що може становити загрозу життю і здоров’ю суддів, працівників апарату суду та персоналу, що здійснює технічне обслуговування приміщення суду, спричинити злочини та бути загрозою національній безпеці, що узгоджується із рішенням Ради суддів України № 11 від 25 березня 2022 року.
З метою забезпечення безпеки учасників судових процесів і відвідувачів судів тимчасово припиняється :
❌ особистий прийом громадян керівництвом суду;
❌ обмежується допуск у судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань, а також самостійне переміщення таких осіб по приміщенню суду.
✅ Надалі Веселинівський районний суд інформуватиме громадян про будь-які зміни в організації своєї процесуальної діяльності.
✅ Отримати додаткову інформацію про стан розгляду справ, організацію роботи Веселинівського районного суду в умовах воєнного стану, приймання і відправлення кореспонденції, а також іншу довідкову інформацію про діяльність суду можна за наступними контактами: (05163) 2-12-19, 2-29-67, 2-12-14;

 

 Слідкуйте за повідомленнями на інформаційних ресурсах судової влади, а також офіційних та перевірених джерелах органів законодавчої та виконавчої влади.