flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

План щодо організації роботи Веселинівського районного суду Миколаївської області під час повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку.

23 серпня 2022, 13:27

Затверджено

Наказом голови Веселинівського

районного суду Миколаївської області

 № 104 від 23.08.2022 р.

 

 

План

щодо організації роботи Веселинівського  районного суду

Миколаївської області під час повітряної тривоги або інших

сповіщень про небезпеку, які надходять від органів

цивільного захисту

 

 

            У зв’язку із загрозою життю, здоров’ю та безпеці працівників та відвідувачів суду, керуючись ст.3 Конституції України, ст. 39 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», рішенням Ради суддів України від 24.02.2022 року № 9, Рекомендаціями Ради суддів України щодо роботи судів в умовах воєнного стану від 02.03.2022 року,  роз’яснень Ради суддів України від 22.06.2022 року, рішенням Ради суддів України від 05.08.2022 року № 23, враховуючи положення Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» №64/2022 від 24.02.2022 затвердженого Законом України від 24.02.2022 р. № 2102-IX, Указу Президента України від 12.08.2022 року № 573/2022,  затвердженого Законом України від 15.08.2022 р. № 2500-IX, -

 

  1. Суддям оголошувати технічну перерву у судових засіданнях під час повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту.

 

                             Термін виконання: на час дії воєнного стану.

 

  1. Після сповіщення у населеному пункті про повітряну тривогу або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів цивільного захисту, суддям та працівникам апарату суду, негайно зачинити вікна, вимкнути електричні, нагрівальні прилади та світло, зачинити робочі кабінети та зали судових засідань, за можливості попередити інших працівників.

                              Термін виконання: на час дії воєнного стану.

 

  1. Після сповіщення у населеному пункті про повітряну тривогу або інші сповіщення про небезпеку органами цивільного захисту, суддям, працівникам суду негайно залишити робочі місця та пройти до укриття, найбільш наближені до приміщення суду, або за бажанням пройти до укриття  – коридору, що знаходиться на першому поверсі приміщення суду і захищений двома стінами.

 

                                    Термін виконання: на час дії воєнного стану.

  

  1. Працівникам суду пропонувати учасникам судових засідань та відвідувачам негайно покинути приміщення суду до закінчення повітряної тривого або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів цивільного захисту та прослідувати до найближчих укриттів для населення.

 

                                   Термін виконання: на час дії воєнного стану.

    

  1. Працівникам апарату суду, які відповідно посадових обов’язків здійснюють опрацювання документів, що мітять інформацію з обмеженим доступом, у разі оголошення повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, забезпечують збереження таких документів на час загрози у спеціальних металевих шафах.

 

                                   Термін виконання: на час дії воєнного стану.

 

  1. Відповідальним особам за забезпечення покращення доступу до приміщення суду осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення надавати кваліфіковану допомогу таким особам, які під час подачі звукового сигналу про початок повітряної тривого або інших сповіщень про небезпеку, що надходять від органів цивільного захисту, перебувають у приміщені суду.

 

                                     Термін виконання: на час дії воєнного стану.

 

  1. Заборонити працівникам суду під час повітряної тривоги перебувати на другому поверсі приміщення суду.

 

                                     Термін виконання: на час дії воєнного стану.

  

  1. Судовому розпоряднику Додонову Миколі Леонідовичу, під час повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, не допускати відвідування суду громадянами, працівниками правоохоронних органів, прокуратури, адвокатами, учасниками судового процесу.

 

                                      Термін виконання: на час дії воєнного стану. 

 

  1. Суддям після сигналу «Відбій повітряної тривоги» з урахуванням графіка призначених судових засідань вирішувати питання про відкладення або продовження судового засідання.

 

                                      Термін виконання: на час дії воєнного стану.

   

  1. Заступнику керівника апарату суду Пономарьовій Вікторії Вікторівні повідомити всі суди України, що під час повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, справи у форматі відеоконференцзв’язку будуть призупинені до закінчення повітряної тривоги.

 

                                     Термін виконання: на час дії воєнного стану.

 

  1. Заступнику керівника апарату суду Пономарьовій Вікторії Вікторівні розмістити текст даного плану на сайті Веселинівського районного суду Миколаївської області.

 

                                     Термін виконання: на час дії воєнного стану.

 

  1. Заступнику керівника апарату суду Пономарьовій Вікторії Вікторівні довести зміст даного плану до суддів працівників апарату суду під підпис та розмістити на дошці оголошень суду.

 

                                    Термін виконання: на час дії воєнного стану.

 

  1. Контроль за виконанням цього плану покласти на керівника апарату суду Луценка Віталія Івановича, як голову комісії з питань надзвичайних ситуацій та відповідального за цивільний захист в суді судового розпорядника Додонова Миколу Леонідовича.

 

 

 

Керівник апарату  

Веселинівського районного

суду  Миколаївської області                                 Віталій ЛУЦЕНКО