flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання з Днем працівників суду України.

15 грудня 2022, 09:52

           На захисті прав і свобод людини, в утверджені принципу  

                                            верховенства права

 

Відповідно до Указу президента України Л. Кучми від 8 грудня 2000 року ураховуючи роль судів у забезпечені захисту прав і свобод людини і громадянина, в утвердженні принципу верховенства права та розвитку і зміцненні України як демократичної, правової держави  установлено в Україні професійне свято - День працівників суду, яке відзначається щорічно 15 грудня.

 В період бурхливих подій та стрімких змін у житті нашого суспільства саме суддівський корпус України залишається гарантом захисту прав, свобод та інтересів громадян.

  Минулі роки стали своєрідною епохою становлення судової системи України в умовах розвитку держави і суспільства.

 Нам є чим пишатися, є над чим працювати. Проте вже сьогодні не можна не визнати очевидного - прагнення суддів на високому професійному рівні виконувати поставлені перед ними Конституцією та законами України завдання щодо захисту прав та свобод громадян.

 Соціальне призначення суду вимагає від суддів і працівників суду особливого сумління, принциповості, чесності, вірності закону, активної життєвої позиції.

Стабільність та процвітання будь якої країни безпосередньо залежить від юридичної виваженості рішень судів, які часто вирішують долю не тільки однієї людини, але й усього суспільства.

Саме від щоденної та самовідданої праці працівників судової гілки влади великою мірою залежить збереження в суспільстві стабільності.

У такі нелегкі для України часи судова влада, як і вся влада у державі, має здійснити заходи для повернення віри людей у справедливість, від реальної можливості її отримати та захистити людину.

Разом з тим, справедливості не можна досягти лише вимогою до суддів бути справедливими. На принципах справедливості має бути побудована влада в Україні: справедливими мають бути закони, процедури, чиновники тощо.

Однак, саме на суддів та працівників суду покладається відповідальність щодо демонстрації дотримання принципів справедливості, правосуддя.

Почесна й нелегка місія служіння правосуддю вимагає від нас, суддів та працівників суду, високого рівня відповідальності, сумлінного виконання своїх обов’язків та виняткових особистих якостей: честі, гідності,толерантності, відданості, а крім того любові до людей.

Ми маємо розуміти, що суспільство очікує не тільки щоб рішення суду відповідали закону, а й щоб вони були справедливими,ухвалені за процедурою у найкоротші строки.

Сьогодні важливо аби судові процедури, робота суддів та працівників суду були такими, щоб людина при розгляді справи почувалась гідно.

Водночас, суд не може бути справедливим, якщо він не є незалежним. І ми маємо пам'ятати, що прагнення до незалежного суду є прагнення усього українського суспільства. А тому ми - судді маємо бути мужніми, щоб бути незалежними та мудрими, аби бути справедливими.

Вірю, що високий професіоналізм, вірність ідеалам Правди і Справедливості, мудрість та відповідальність за долю кожної людини завжди будуть заповідями нашої роботи.

Тож нехай виваженість у прийнятті рішень, а також людяність і толерантність, будуть винагородженні повагою і довірою громадян, впевненість у справедливому захисті їх конституційних прав і свобод, а кожен наступний день повниться плідним змістом і наближає нас до спільної мети — утворення права та справедливості в нашій державі через незалежний і справедливий суд.  

Саме від нашої самовіданної праці великою мірою залежить збереження в суспільстві політичної стабільності, миру та спокою, дотримання конституційних прав і свобод людини, надійний захист від беззаконня.

 Шановні  судді та працівники Веселинівського районного  суду !

 Щиро бажаю Вам миру,  міцного здоров'я, душевної рівноваги, впевненості в майбутньому, оптимізму, благополуччя,  родинного щастя й удачі,  натхнення  в усіх добрих починаннях та професійних звершеннях в ім’я процвітання нашої України.

Хай Вашу душу завжди зігріває повага людей, усіх співгромадян за самовіддане служіння справедливості та істині.

                                  

                     З повагою 

Голова Веселинівського  районного суду      Кучерявенко С.