flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Збори працівників апарату суду 19.03.2019 р.

20 березня 2019, 10:15

19 березня 2019 року  у Веселинівському районному суді було проведено загальні збори працівників суду. Голова суду Кучерявенко С.С.  ознайомив працівників апарату суду з Аналізом стану здійснення судочинства Веселинівським районним судом  у 2018 році, а саме з обсягом роботи суддів, надходження справ та судове навантаження, про розгляд справ кримінального, цивільного, адміністративного провадження, та справ про вчинення адміністративного правопорушення. Зупинився на оперативності та якості розгляду справ, застосуванні  практики Європейського суду з прав людини та дотримання судовими інстанціями Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також на зверненні судових рішень до виконання. Підводячи підсумок, голова суду запропонував удосконалити та продовжувати практику проведення навчань для апарату суду з питань роз’яснення застосування  діючого законодавства. В подальшому  підтримувати відносини між судом і суспільством з метою підвищення правової культури населення та сприйняття роботи суду, при цьому налагоджувати співпрацю таким чином, щоб запобігти конфлікту інтересів та не перешкоджати здійсненню правосуддя.

Керівник апарату Веселинівського районного суду Луценко В.І. ознайомив працівників апарату суду з листами П’ятого апеляційного адміністративного суду щодо сканування матеріалів судових справ, посиленням контролю за оформлення судових  справ, неухильним дотриманням правил ведення діловодства відповідно до вимог Інструкції з діловодства; ознайомив з листом ДСА України щодо відтермінування початку функціонування ЄСІТС, але разом з цим наголосив на продовженні роботи по скануванню судових справ, які вже перебувають в провадженні суду та які лише надходять;  поінформував працівників апарату суду щодо листа ТУ ДСА України в Миколаївській області про заплановані Одеським регіональним відділенням НШС України навчань для помічників суддів.  

Працівники апарату суду активно прийняли участь в обговоренні листів та Аналізу здійснення судочинства за 2018 рік та внесли свої пропозиції щодо покращенні роботи суду.

 

Прес-секретар